نوشته های یک مهندس عمران

۲ مطلب در فروردين ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

وال پست چیست؟

وال پست کلافی است که در طول های مشخص برای یکپارچه کار کردن دیوار به کار می رود و سبب درگیری دیوار با اسکلت و در نتیجه استحکام دیوار خواهد شد. همان گونه که از نامش پیداست، وال پست نگهدارنده دیوار است یعنی یک عضو غیر سازه ای است که تنها کنترل خرابی دیوار را برعهده دارد در واقع وظیفه وال پست ها انتقال نیروهای حاصل از باد و زلزله از دیوار به فریم می باشد که موجب عدم تخریب دیوار می گردد.  وال‌ پست ها به ‌طورکلی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • وال‌پست عمودی
  • وال‌پست افقی

چرا اجرای درست وال‌پست اهمیت دارد؟

تا قبل از زلزله‌ی کرمانشاه تصور عمومی این بود که در هنگام زلزله، تنها سالم ماندن المان‌ های اصلی سازه یعنی تیر، ستون و سقف‌ها ضامن عملکرد مناسب سازه بوده و در این صورت میزان خسارات ناشی از زلزله بسیار اندک خواهد بود. اما واقعیت در زلزله‌ی سال 96 نمایان گشت و نشان داد که حتی در  شرایطی که سازه پایدار بماند و به اعضای اصلی آن آسیبی وارد نشود آسیب در اعضای غیر سازه ای، (دیوارهای پیرامونی، تیغه‌ها، نماهای ساختمان، تاسیسات و ) ممکن است عملکرد کلی سازه را زیر سؤال برده و آسیب‌های اقتصادی و حتی جانی جبران ناپذیری پدید آورد.

 

 

ضوابط اجرای وال پست در آیین نامه ها

در آیین‌نامه‌ی 2800 ویرایش چهارم، در بند 7-5-3 ضوابط مربوط به اجرای دیوارهای غیر سازه‌ای مورد بحث واقع شده است. با توجه به این بند در حالتی که حداقل یکی از شروط زیر وجود داشته باشد، نیاز به اجرای وال‌پست قائم خواهیم داشت:

الف- طول دیوار بیشتر از 6 متر باشد (6≤ L). لازم به ذکر است که این فاصله در برخی دستورالعمل‌ها 5 متر ذکر شده است.

ب- طول دیوار بیشتر از 40 برابر ضخامت دیوار باشد (40×t≤ L).

در رابطه با وال‌پست افقی هم در آیین‌نامه‌ی 2800 اشاره شده، درصورتی‌که ارتفاع دیوار از 3.5 متر بیشتر شود، وال‌پست افقی باید اجرا شود (3.5≤ L). در این رابطه هم علاوه بر مورد اول برخی دستورالعمل‌ها محدودیت 30 برابر ضخامت دیوار را منظور کرده‌اند.

آیا ضخامت wall post دارای ضوابط آیین نامه ها دارای محدودیت است؟

دیوار غیر سازه‌ای که در تمام ارتفاع طبقه ادامه دارد، باید کاملاً به زیرِ پوشش سقف مهار شود، یعنی رگ آخر تیغه با فشار و ملات کافی در زیر سقف جای داده شود (مُهر شود). رعایت این نکات سبب می‌شود تا حد امکان، از تغییر شکل ‌های دیوار تحت نیروی زلزله جلوگیری شود. روشی که معمولاً به‌ طور مرسوم در سازه ‌ها برای مهر کردن دیوار استفاده می‌شود در شکل زیر نشان داده شده است.

 

 

منبع:

سبزسازه

 

 

  • زینب ساداتی
  • ۰
  • ۰

باتوجه به اینکه بخش بزرگی از سازه های مسکونی، تجاری و ... به صورت فولادی یا همان فلزی است قصد داریم در این پست به طراحی سازه فولادی بپردازیم.

البته با توجه به پروسه طولانی این نوع طراحی میخواهم شما را با انواع سایت های طراحی آشنا کنم.

 

پروژه طراحی سازه فولادی

 

خب بریم که داشته باشیم بهترین سایت های طراحی سازه فولادی را:

 

  • اولین چیزی که توجه منو به عنوان یک مهندس عمران جلب کرد آپارات بود، تعداد زیادی از فیلم های طراحی سازه فولادی در هشتگ طراحی سازه فولادی آپارات قرار داشت که واقعا مفید و جالب بودند حتی بعضی از افراد ویدئو های واقعی گذاشته بودند که خیلی مفید تر و اجرایی تر بود

خب باید بگویم بسیاری از سایت ها طراحی سازه فولادی در ایتبس را به صورت حرفه ای آموزش می دادند اما با توجه به شناختی که از دانشجویان دارم بسیاری از آنها به دنبال یک مطلب کامل برای انجام پروژه طراحی سازه فولادی خود دارند که البته ارزان قیمت هم باشد. این بسیار سخت است اما خب شدنی بود من آن را پیدا کردم.

 

  • ایبوک پروژه سازه های فولادی سبزسازه یکی از چک لیست های کاملی بود که من آن را به صورت رایگان دریافت کردم البته این ایبوک تنها در شرایط خاص رایگان می باشد مثلا اگر در همان صفحه مدتی بمانید به شما پیشنهاد می دهد که این ایبوک را رایگان دریافت کن. جالب بود که من بعد از تهیه رایگان این ایبوک سوالاتم را در قسمت کامنت همین سایت مطرح میکردم و جواب های علمی فوق العاده ای دریافت می کردم دقیقا همان چیزی است که دانشجویان به دنبال آن هستند.
  • خب بریم سراغ مهندسین عزیزی که دوست دارند حرفه ای تر باشند. باید بگویم بسیاری از سایت ها آموزش طراحی سازه فولادی را داشتند با قیمت های متفاوت، خب این اختلاف قیمت قطعا یک دلیل منطقی دارد مثلا می توانم به سایت فرانش به عنوان یکی از آموزش دهندگان ارزان قیمت نام ببرم مثلا همین سایت سبزسازه آموزش حرفه ای هم داشت و البته بسیاری از سایت های دیگر مانند موسسه ایرانیان، سایت 808 و ... که هر یک از آنها خوبی های خود را داشتند من پیشنهاد می کنم با توجه به بودجه ای که دارید و البته با دقت کافی به سرفصل های آموزش و مقایسه آنها باهم خرید کنید.

امیدوارم در انتخابتان کمک کرده باشم.

 

 

 

  • زینب ساداتی