نوشته های یک مهندس عمران

  • ۰
  • ۰

بار ساختمان از طریق ستون ها به پی منتقل می شود و این انتقال بار توسط کف ستون یا همان بیس پلیت صورت می گیرد.صفحه ستون ضمن افزایش سطح تماس ستون با پی ، سبب می گردد توزیع نیروهای ستون در حد قابل تحمل برای بتن باشد.

صفحه پلیت پس از بتن ریزی بر روی پی قرار میگیرد و صفحه ستون باید به نحوی روی پی قرار گیرد که کاملا به آن چسبیده باشد و هیچ فاصله ای بین صفحه ستون و پی وجود نداشته باشدو با توجه به اینکه سطح پی کاملا صاف نیست و دارای برآمدگی و فرو رفتگی هایی می باشد،برای رفع این مشکل از مایه ای به نام گروت استفاده می شود.

گروت ماده ای با مقاومت بالا می باشد و در برابر گرما و سرما ابعاد آن متغییر نمی باشد همچنین به هنگام زلزله آسیب نمی بیند به همین جهت ماده ای مناسبی برای استفاده در زیر صفحه ستون می باشد.به این ترتیب که پس ریختن این ماده روی پی(حداکثر به ضخامت ۲٫۵ سانتی متر) و صاف کردن آن،می توانیم صفحه ستون را در محل مورد نظر قرار دهیم.

اتصال کف ستون با بتن به وسیله میله مهار (بولتBolt)صورت می گیرد و برای ایجاد اتصال ، انتهای آن را خم می کنیم . تعداد بولت ها بسته به نوع کار از دو عدد به بالا تغییر می کند ، حداقل قطر این میله های مهاری میلگرد نمره ۲۰ می باشد.

از جایی که کشش وارد شده ناشی از خمش توسط بولت ها تحمل می شود، طول بولت توسط محاسبات تعیین می شود.

 

نصب بیس پلیت ها


با توجه به آکس بندی و اطلاعات پلان فونداسیون، در چندین نقطه از پی ساختمان میگردهایی کاشته می شوندو توسط شیلنگ تراز به ارتفاع داده شده در پلان فونداسیون که معمولاً آن را با (۰ ۰ .۰ ± ) نمایش می دهند علامت هایی را می زنند که ارتفاع( ۰ .۰ ± ) یا از زمین کناری بلندتر است که در آن صورت ارتفاع مربوط به زمین با علامت منفی نوشته شده و یا پایین تر از زمین کناری است که با علامت مثبت نوشته می شود .

پس ازآن که علامت گذاری تمام شد بر طبق آکس بندی که در نقشه آورده شده ریسمانی در یک آکس طولی و یک آکس عرضی می بندند به طوری در محل قرار گیری بیس پلیت ها دو ریسمان کاملاً بر هم عمود باشند،بدین ترتیب محل برخورد دو ریسمان وسط بیس پلیت خواهد بود و ریسمان ها در اینجا نقش تراز را هم به عهده دارند.چون دو طرف ریسمان به یک تراز بسته شده است ب تمام بیس پلیت های یک آکس کاملا به موازات هم و در تراز یکدیگر قرار می گیرند .چراکه اگر بیس پلیت ها در یک تراز نباشند به همان ترتیب سقف ساختمان نیز تراز نخواهد بود و این یک ایراد بزرگ برای ساختمان به شمار می رود .

 

انواع اتصال ستون به شالوده :

جزئیات اتصال ستون فلزی به شالوده بتنی به نیروی موجود در پای ستون بستگی دارد. در ستون با انتهای مفصلی فقط نیروی فشاری و برشی از ستون به شالوده منتقل می شوند. اگر بخواهیم لنگر خمشی را نیز به شالوده منتقل نماییم ، در ان صورت ، نیاز به طرح اتصال مناسب برای این کار خواهیم داشت که اتصال گیردار خوانده می شود.

 

منبع:

زیر ساخت

  • ۹۸/۰۷/۲۴
  • زینب ساداتی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی