نوشته های یک مهندس عمران

  • ۰
  • ۰

حداکثر و حداقل ضخامت گروت بین شالوده و صفحه ستون

روش اول: تراز نمودن صفحه‌ستون پیش از اسکلت‌بندی و همزمان با اجرای گروت

در این روش ابتدا گروت در محل موردنظر ریخته شده و سپس صفحه‌ستون روی آن قرارگرفته و با اعمال ضربه روی آن علاوه بر متراکم کردن گروت همزمان عمل تراز نمودن صفحه‌ستون نیز صورت می‌پذیرد.

 

ضخامت گروت‌ریزی در این روش بر اساس راهنمای AISC 2003 به شرح زیر می‌باشد:

الف) صفحه‌ستون‌های نسبتاً کوچک 0.75 اینچ یا حدوداً 2 سانتیمتر.

ب) صفحه‌ستون‌های بزرگتر 1.5 اینچ یا حدوداً 4 سانتیمتر.

دو نکته مهم:

1- به‌عنوان یک معیار کارگاهی، حداکثر مساحت صفحه‌ستون در این روش حدود 8 تا 10 هزار سانتیمترمربع (حدود 90 در 90 یا 100 در 100 برای صفحه‌ستون‌های به شکل مربع) پیشنهاد می‌گردد (صفحه ستون‌های با اندازه متوسط)

2- معمولاً این روش برای تراز نمودن صفحه‌ستون‌ها بزرگ، روش مناسبی نبوده و پیشنهاد می‌گردد که از روش تراز با مهره استفاده گردد.

 

حداکثر و حداقل ضخامت گروت بین شالوده و صفحه ستون

روش دوم: کار گذاشتن و تراز نمودن صفحه‌ستون با استفاده از مهره در زیر آن

این روش معمولاً در کارهایی با دقت بالا و همچنین صفحه‌ستون‌هایی که از ابعاد بزرگی برخوردارند مورداستفاده قرار می‌گیرد.

در صفحه‌ستون‌های با اندازه متوسط (که ابعاد و مساحت آن قبلاً بیان گردید) گروت‌ریزی از یک سمت آغاز و تا زمانی که از سمت دیگر صفحه‌ستون بیرون بزند ادامه می‌یابد. در اینحالت به‌منظور تأمین فضای لازم برای حرکت و جابجایی گروت لازم است که 1.5 اینچ یا حدوداً 4 سانتیمتر فاصله میان صفحه‌ستون و شالوده لحاظ گردد.

برای صفحه‌ستون‌های بزرگتر از حد متوسط، یک سوراخ به قطر 3 اینچ یا 7.5 سانتیمتر در قسمت میانی صفحه‌ستون ایجاد می‌گردد (که البته لازم است با در نظر گرفتن محل قرارگیری ستون، موقعیت اجرای سوراخ تعیین گردد تا ستون حدالمقدور روی آن قرار نگیرد.) و گروت‌ریزی از طریق این سوراخ اجرا می‌شود.

در مواردی که ابعاد صفحه‌ستون خیلی بزرگ باشد، دو سوراخ به قطر حدود 7.5 سانتیمتر در صفحه‌ستون ایجاد می‌گردد. در اینحالت به‌منظور تأمین فضای لازم برای حرکت و جابجایی گروت در حدود 3 تا 4 اینچ یا حدوداً  7.5 تا 10 سانتیمتر فاصله میان صفحه‌ستون و شالوده لازم است.

نکته مهم دیگر آنکه درروش تراز نمودن صفحه‌ستون با مهره به دلیل وزن قابل‌توجه سازه قرارگرفته روی صفحه‌ستون‌ها تا پیش از گروت‌ریزی، احتمال بروز تغییر شکل و خم شدن صفحه‌ستون‌ها و حتی بریدگی بولت ها وجود دارد. لذا زمان اجرای گروت باید بررسی این موضوع موردنظر قرار گیرد.

نکته آخر اینکه در تعیین ضخامت لازم برای ضخامت گروت‌ریزی علاوه بر ابعاد صفحه‌ستون، قطر بولت ها و مهره‌ها؛ باید میزان دقت بکار رفته در تراز نمودن سطح شالوده موردنظر قرار گیرد. به‌عبارت‌دیگر در کارهایی که از دقت اجرایی کمتری برخوردارند، ضخامت گروت لازم برای پر کردن و یا تراز نمودن صفحه‌ستون‌ها بیشتر می‌باشد.

 

منبع:

کلنیک بتن

 

  • ۹۸/۰۷/۱۵
  • زینب ساداتی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی